maanantai 19. marraskuuta 2007

Helsingin kerjäläisistä

Viime kesästä lähtien olemme joutuneet näkemään Helsingin kaduilla kerjäläisiä sekä aggressiivisia "ruusukauppaita". Kysymyksessä ovat romanialaiset romanit. Moni luuli, että he häipyisivät talven tullen, mutta nyt näyttää siltä, että ainakin osa aikoo jäädä talven yli. Tämä on seurausta siitä, että Suomesta löytyy niin tyhmiä ihmisiä, että kuvittelevat näiden olevan rehellisiä kerjäläisiä ja antavat moiselle roskasakille rahaa tai ostavat ruusuja. Ei tarvitse olla Sherlock Holmes tajutakseen, ettei pelkällä kerjäämisellä täällä kuitenkaan elä. Varastettua tavaraa onkin jo löytynyt "kerjäläisten" pakettiautosta. Lienee vain ajan kysymys, milloin he laajentavat toimintaansa asuntomurtoihin yms. rikoksiin. Alkaisikohan olla korkea aika häätää heidät maasta pysyvästi?

Hämmästyin suuresti, kun havaitsin tänään Helsingin Sanomista uutisen, jossa siteerattiin seuraavaa:
Helsingin ulkomaalaispoliisin tekemän selvityksen mukaan osa kadulla kerjäävistä ulkomaalaisista on hakenut Suomesta turvapaikkaa taloudellisin perustein. Ulkomaalaispoliisin mukaan esimerkiksi Ruotsissa ja Norjassa on havaittu, että oleskelun pitkittyessä ja etuuksien myöntämisen jälkeen maahan tulevien määrä kasvaa.

On yllättävää, että STT ja Hesari julkaisevat tosiasian, että ilmainen raha houkuttelee vain lisää ottajia. Ehkäpä Romanian mustalaisten oleskelun ei katsotakaan olevan valtava voimavara ja suuri säästö Suomelle. Vai eivätkö nämä ihmiset kenties nautikaan ns. suvaitsevaisten erityissuojelua, koska eivät ole afrikkalaisia tai muslimeja? Ihmettelin ensin myös, miten EU-kansalaisilla riittää röyhkeyttä ja vaivaa tietämättömys kansainvälisistä sopimuksista, että he anovat turvapaikkaa taloudellisin perustein. Sitten kuitenkin muistin ketkä ovat kyseessä.

Muutama aiheeseen liittyvä uutinen viimeisen kuukauden ajalta Helsingin Sanomista:

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa

Ei kommentteja: