keskiviikko 24. syyskuuta 2008

Varajeesusten juhlaviikko

Huhhuh mikä viikon alku. Maanantaina eli autottomana päivänä nettifoorumit pursuivat sitä tavanomaista vain kehä ykkösen sisäpuolen nähneiden ilmastouskovaisten mussutusta vakioaiheesta, eli espoolaisista katumaastureista, jotka yksistään aiheuttivat ilmastonmuutoksen ja kuinka autoa ei kukaan tarvitse mihinkään. Onneksi vaihdoin vähän aikaa sitten hyvin palvelleen, mutta jo vanhaksi tulleen diesel-autoni bensa-autoon, ja toki 2-litraiseen. Sillä ajaminen maksaa hieman enemmän, mutta ei se mitään, sillä minulla on siihen varaa. Ärsyttääpähän viherhippiäkin enemmän, ja mikäs sen hauskempaa. Moni ei tunnu oikeasti tajuavan, että jalostusprosessissa syntyy X määrä dieseliä ja Y määrä bensiiniä. Molemmat käytetään jossain. Vaikka kaikki Suomen autot vaihdettaisiin hiukkassuodattimellisiin dieseleihin ja pelastettaisiin muka maailmaa, se prosessissa syntynyt bensiini poltettaisiin jossain toisaalla. Meidän perheessämme muuten ajettiin kahdella yksityisautolla autottomana päivänä yhteensä noin 120 kilometriä ja suurimmalta osin yksin.

Eilisestä alkaen ovat keskustelufoorumit ja uutiskommenttipalstat täyttyneet toinen toistaan "viisaammista" lausunnoista, miten Suomen metsästys- ja harrasteaseet tappavat jatkuvasti massoittain ihmisiä vähän samaan tapaan kuin kaikki yksityisautot ovat murhavälineitä ja ylinopeus aiheuttaa koko ajan massakuolemia. Syksyllä pidättäydyin kirjoittamasta Pekka-Eric Auvisesta yhtään mitään, mutta nyt sanon Matti Saaren tapauksesta jotain.

On toki aika normaalia, että nettipalstoilla ja uutiskommenteissa on monenlaista aivopierua, mutta Kauhajoen ampumistapaukesn yhteydessä hervottomimpia aivopieruja on tullut ministerien suista, etenkin pääministerin. En aio niitä sen enempää edes ruotia, koska päähän koskee muutenkin jo tarpeeksi. Joka tapauksessa aseiden kieltäminen tai muu vastaava älyttömyys on vain oireiden hoitamista, eikä puuttumista varsinaiseen ongelmaan eli latvasta lahojen ihmisten hoitamiseen. Vaikka nyt kahdella luvallisella aseella onkin tehty vuoden aikana joukkomurha, kannattaa muistaa että 1,6 miljoonalla ei ole. Ampumaradoilla aseiden säilyttäminen olisi toki näppärää rikollisten kannalta, koska he saisivat helposti niputtain aseita vain yhdellä murtokeikalla. Turha kuvitellakaan, että mitään ympärivuorokautista miehitettyä vartiointia saataisiin ampumaradoille, jotka Suomessa ovat kuitenkin pääasiassa soramonttuja, joissa on lautahökkelikatos ja maalitaulut. Aseiden täyskielto taas ei poistaisi laittomia aseita mihinkään, vaan se saattaisi jopa lisätä niitä. Ja edelleenkin valtaosa suomalaisista henkirikoksista tehdään keittiöveitsellä asunnossa ryyppyporukan kesken.

Päivään saatiin sentään huumoripläjäyskin. Poliisiylijohtaja Mikko Paatero lupailee, että KRP tehostaa internetin valvontaa, mutta poliisi ei pääse esim. Youtubeen. On se nettisensuuri ja tietoturvan paranoidinen ylilyönti sitten hieno juttu. Mistäköhän muuten johtuisi, ettei tämäkään uutinen yllättänyt minua yhtään?

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Poliisi saa aina paskaa niskaansa tämänkaltaisissa tilanteissa. Tuulipukukansalle on melko sama, toimiiko poliisi "kriisitilanteessa" hyvin vai huonosti. Syntipukki pitää löytää. Paateron on täten pakko jo virkansa puolesta antaa tämänkaltaisia kommentteja julkisuuteen - rauhoitella ihmisiä.

Se miten KRP toimii kulissien takana en aivan eri asia. Muista että KRP vastaa jenkkien FBI:tä. Se että paikallispoliisin koneella ei pääse Youtubeen, ei tarkoita etteikö KRP:n tietotekniikkayksikön koneelta pääsisi. Viime aikojen tapahtumista huolimatta paikallispoliisilla on parempaakin tekemistä kuin Tuben selaaminen. Luultavasti esto johtuu lisäksi tietoturva-asioista.

Asekieltohysteriasta olen samaa mieltä. Olen suhteellisen pettynyt Holmlundin ja Vanhasen kommentteihin. Kieltoja kieltojen perään, mutta oikeisiin ongelmiin ei osata puuttua edes julkisen keskustelun tasolla.

Habahoo kirjoitti...

Tämänkin tapauksen jälkihoitoon tuntuu mediassa olevan vain kaksi ratkaisua. Joko lisää rahaa terveydenhoitosektorille tai lakimuutos jolla aseet kielletään. Minä veikkaan että halvempi ratkaisu voittaa.