keskiviikko 29. lokakuuta 2008

Tietoyhteiskunta - hohhoijaa taas


Kaikkea hassua sitä onkin. Aamulehti kirjoitti viime viikolla, että poliisi vaatii punaista painiketta nettisivuille. Nappulalla voisi ilmoittaa poliisille rikollisesta materiaalista. Tämä on melkoinen malliesimerkki siitä, kun halutaan ja vaaditaan jotain mikä on käytännössä mahdotonta. En tosin ole varma oliko kysymyksessä toimittajan vai poliisin täydellinen ymmärtämättömyys tietoteknisistä asioista, vai oliko tarkoituksella jätetty kertomatta se, että Norjassa käytössä olevat nappulat ovat sivustojen tekijöiden itse laittamia ja napin laittaminen on ainakin toistaiseksi vapaaehtoista. Jutusta Keijo Keskiverto saa sen käsityksen, että oltaisiin vaatimassa jotain maagisesti jokaiselle nettisivulle sivuston ylläpitäjän tahdosta riippumatta ilmestyvää nappia. Olin oma-aloitteinen ja lisäsin tälle sivulle nappulan ihan itse.

Jyrki JJ Kasvi vaatii vaalien uusintaa sähköisen äänestyksen paikkakunnilla. 232 ääntä meni hukkaan - enemmän kuin valtuustoon pääsemiseen vaadittiin. Tästä ansiosta TietoEnator pääsi peräti Slashdotiin. HS:n mukaan järjestelmää ei lainkaan testattu ulkopuolisilla. Miksiköhän en ole taaskaan lainkaan yllättynyt?

En varmasti ole ainoa, joka saa aina päänsäryn, kun luen lähes minkä tahansa uutisen, jossa samassa on mainittu tietotekniikka, internet ja poliitikot? Olisiko poliitikoilta liikaa vaadittu, että he pyytäisivät oikeasti asiantuntevilta tahoilta vinkkejä ennenkuin menevät laukomaan yhtään mitään sellaisista asioista, joista eivät ymmärrä yhtään mitään? Suvi Lindén erityisesti olisi tätä tarvinnut. Eduskunnassa on tällä hetkellä ilmeisestikin vain yksi (1) kansanedustaja, Jyrki JJ Kasvi, jolla on käsitystä näistä asioista, ja häntäkään ei voi äänestää jo pelkästään puolueensa takia, puhumattakaan ydinvoimavastaisuudestaan ja muusta. Kaiken huippuna hän leimaa blogissaan avoimesti perussuomalaisia valtuutetuiksi valittuja yksinkertaisen vastenmielisesti tähän tapaan:
Valitettavasti Soinin imussa valtuustoihin tuli myös avoimesti ulkomaalaisvihamielisiä valtuutettuja, joiden kannat ovat yksinkertaisesti vastenmielistä.

Kasvi selvästikin siis kannattaa Vihreiden ja RKP:n haluamaa täysin vapaata ja tuhoisaa maahanmuuttopolitiikkaa, monikultturistamista ja hyssyttelyä. Blogikirjoitus leimaa ainakin rivien välistä perussuomalaisten äänestäjät tyhmiksi. Onneksi hän on sentään saanut asiasta kymmeniä tiukkoja kommentteja. Surullista, että eduskunnan ainoa tietoyhteiskunnan asioista ymmärtävä on muuten maailman realiteeteista täysin pihalla.

Kevennys

SDP:n puheenjohtaja, papukaija nimeltä Jutta G. Puna-aho sai vaalien jälkeen aikaan netti-ilmiön. Jutta on parasta, mitä Kokoomukselle ja Perussuomalaisille on tapahtunut ainakaan 10 vuoteen. Toivottavasti hän jatkaa samaan malliin.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Erittäin loistava kirjoitus, olen täysin samaa mieltä kanssasi.