lauantai 21. maaliskuuta 2009

Kankkulan kaivo ja VHM

MTV3 uutisoi: Afrikan kaivoihin on tuhlattu turhaan satoja miljoonia euroja. Brittiläinen tutkimuslaitos International Institute for Environment and Development laskee, että koko Afrikan alueella jopa 50 000 vedenjakelupistettä on lakannut toimimasta ylläpidon puutteen takia, koska rakentajat ja rahoittajat eivät ole piitanneet huollosta.

Siis hetkinen? Rakentajat eivät ole piitanneet huollosta? Minulla on tontillani 38-metrinen porakaivo, josta talousvetemme tulee. En ole hetkeäkään kuvitellut, että sen huoltovastuu kuuluisi kenellekään muulle kuin minulle itselleni. Enpä osaisi edes kuvitella, että se kuuluisi porakaivoyritykselle, joka sen on reilu 30 vuotta sitten porannut. On suorastaan käsittämätöntä, miten tuossakin Afrikan ongelmatapauksessa syy saadaan vieritettyä heti suoraan valkoisen eurooppalaisen niskoille, joka on hyvyyttään käynyt tekemässä kaivoja. Onpahan taas yksi hyvä syy olla laittamatta sentin senttiä mihinkään Afrikan-keräykseen ikinä.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa

5 kommenttia:

hannes kirjoitti...

..olen tullut tuohon tulokseen jo aika päiviä sitten..

weekendsoldier kirjoitti...

Ainoa kaivo joka toimii kuin junan vessa on näköjään kankkulan kaivo;) Ei tartte huoltaa ollenkaan. Toimii koko ajan.

Anonyymi kirjoitti...

"Ei kannettu vesi kaivossa pysy."
Vanha suomalainen kansanviisaus ;)

vasemmistohomohippi kirjoitti...

ei kait siinä, mutta kaipa niille voitaisiin vaikkapa opettaa sitä kaivojen huoltoa. aika turhaa oikeastikin rakentaa kaivo ja olettaa että ihmiset tietävät miten sitä huolletaan

Matti Mertojoki kirjoitti...

Keillekähän kaivot luovutetaan? Jos kaivo annetaan kylälle yhteiseksi, niin kaikki vaan käyttävät kaivoa hyväkseen, mutta kukaan ei huolla sitä vrt. Neukkula.

Jos kaivo annettaisiin yhdelle ahneelle paskiaiselle, niin tämä ahne paskiainen ottaisi köyhiltäkin maksun vedestä, mutta pitäisi takuulla huolen siitä, että kaivo ja sen vesi pysyy kunnossa nyt ja tulevaisuudessa.

Kapitalismi kunniaan myös sosialistisessa kehitysavussa!