lauantai 26. syyskuuta 2009

Punainen nappi tulee!

YLE uutisoi: Poliisin nettivihjejärjestelmä käyttöön vuoden lopussa. Punainen ilmiantonappi on siis tulossa. Tällä sivulla sellainen on sentään ollut jo melkein vuoden. Jutussa sanotaan, että:
Uudistuksessa verkkosivuille lisätään linkki, josta poliisille voi helposti lähettää tiedon sivuilla olevasta epäilyttävästä materiaalista.

Keskivertolukija, joka ei tajua internetin tai www:n toiminnasta hölkäsen pölähtävää, lienee edelleen siinä uskossa, että jokaiselle web-sivulle ilmestyy maagisesti joku nappula, josta ilmiannon voi tehdä. Kaikki jotka ymmärtävät asian, ymmärtävät sen, että nappi ilmestyy vapaaehtoisesti sinne minne sivuston ylläpitäjä moisen haluaa laittaa. En kiistä, etteikö sellainen olisi aivan hyvä esimerkiksi IRC-gallerian ja muiden teiniyhteisöjen tapauksissa.

Kuten olen aikaisemminkin jo toitottanut, Googlella löytyy helposti valtava määrä ruotsalaisvitsejä. Ehdotankin kaikille lukijoille, että nettivihjejärjestelmän tultua käyttöön, alatte ilmiantaa näitä sivuja. Kaikilla ruotsalaisvitsisivuilla lähdetään siitä virheellisestä olettamasta, että kaikki ruotsalaiset olisivat joko tyhmiä, homoseksuaaleja tai molempia. Nämä väitteet ovat selkeästi loukkaavia ja täyttänevät kansanryhmää vastaan kiihottamisen tunnusmerkit. Jääkäämme siis odottamaan nappulan tulemista.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa

Ei kommentteja: