maanantai 13. joulukuuta 2010

Helsinki snowmageddon

Kuten uutisista on luettu, Helsingissä ollaan pulassa lumen kanssa. Noin kolmessa viikossa lunta on tullut enemmän kuin monena vuonna koko talvena. Tämä on aiheuttanut monenlaista polemiikkia, ja asia on monivivahteinen. Maalaisten ja pienempien kaupunkien asukkaiden kommentit ovat huvittavia, koska he eivät ymmärrä kokonaiskuvaa. Helsingissä on noin 1400 km tietä ja katua, pinta-alana noin 19,2 km2. Lisäksi etenkin kantakaupunki on niin tiiviisti rakennettu, ettei lumelle yksinkertaisesti ole tilaa. Pikkukylässä on huomattavasti helpompi toimia, koska sen ainoan kadun lumi voidaan aurata viereiselle pellolle.

Helsingissä oli kesäkuun lopussa TraFi:n tietojen mukaan 264197 autoa. Automäärä on karkeasti sama kuin Lapin, Kainuun ja Pohjois-Karjalan automäärät yhteensä. Kun ne autot ovat parkissa katujen varsilla ja parkkipaikoilla ja siihen lisänä ulkopaikkakuntalaiset autot, lienee sanomattakin selvää ettei lumenpoisto ole helppoa. Koko pääkaupunkiseudulla on noin puoli miljoonaa autoa, joka on enemmän kuin Lapin, Kainuun, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan autot yhteensä.

Perimmäinen syy ei kuitenkaan ole edellämainittu yksin. Paljon suurempi syy on vihreän politiikan, sillä Helsingissä asiasta vastaa apulaiskaupunginjohtaja, vihreä poliitikko, entinen radiojuontaja ja psykologi Pekka Sauri. Hän on tietenkin alun perin uskonut toisten vihreiden "asiantuntijoiden" lausuntoihin, ettei Etelä-Suomessa enää ilmastonmuutoksen takia lunta nähdä. Näinhän ovat sanoneet esimerkiksi Oras Tynkkynen vuonna 2000 sekä Heidi Hautala 2009. Siksi tätä ennen lunta ei ole merkittävästi pois aurattu, ja Helsinki on kuin kynnöspeltoa.

Eilen sunnuntaina Sauri ja kaupungininsinööri Raimo K. Saarinen kiersivät lauantaina eri puolilla kaupunkia tutustumassa lumen aiheuttamiin ongelmiin erityisesti liikenteelle. "Sauri sanoi tiedottavansa sunnuntaina kaupungin erityistoimista.". Ja mikä oli sitten erityistoimien tärkein kohta? Saurin mahtava ja aivan käsittämättömän yllättävä innovaatio: Kuskataan lumet pois! Onnea Helsinki. Teillä on aivan ylivertainen nero apulaiskaupunginjohtaja. Ei Saurille turhaan kymppitonnin liksaa makseta.

Eikä se siihen jää. Helsinkiläinen asuntoministeri, varkaana, pahoinpitelijänä ja rattijuoppona kannuksensa hankkinut Jan Vapaavuori (kok), kerkesi jo ilkkumaan Saurille blogissaan samasta asiasta kuin minäkin tuossa edellä. Erona oli vain se, että hän ilkkui Saurin olevan ilmastonmuutosuskossaan väärässä uskonlahkossa. Pata kattilaa soimaa, musta... eikun punavihreä kylki kummallakin.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa

1 kommentti:

guo hu kirjoitti...

having on your health take the time to look at the Material Safety Datasheet (MSDS) which your supplier is legally obliged to supply to you for each product.Key sections to look at are 3 (hazard information), 4 (first aid measures) and 11 (toxicological information). You may be interested to see the serious warnings and advice your supplier has been quietly telling you about their product:R10 Flammable.R41 Risk of serious damage to eyes.R67 Vapours may cause drowsiness and dizziness.S23 Do not breathe spray.S26 In case of contact with eyes, rinse immediately with plenty of water & seek medical advice.S39 Wear eye/face protection.S51 Use only in well-ventilated areasAs these harmful chemicals are present in your immediate surroundings through the whole day you are advised to wear safety goggles, wear a mask, wear gloves and ventilate the room - in real life it is unlikely that you have the time or the inclination to repeat this ritual before and after seeing each patient.As a result, the chemicals and Volatile Organic launch x431 gx3 super scanner Compounds (VOC's) which are being sprayed into the air are then respired by the user and the patient - This can lead to Damage to the liver, kidney and central nervous system as well as a list of series of serious of conditions including lung diseases.Other less serious side-effects include those listed in the heading. I spoke http://www.myobdscanner.com/benz-bmw-diagnostic-tool/gt1-auto-scanner-for-bmw to an NHS nurse about the issue and she had this to say;'These side-effects are all too common. Either it will be you who is suffering from some sort of headache or some of your colleagues will be. Its not surprising when you smell the vapours which are coming off these products'.Is the industry to blame?The problem lies with the fact that all existing antimicrobial products are manufactured via the same outdated chemistry based technology which has remained largely unchanged over the last 15-20 years.Because existing giant chemical and pharmaceutical companies have such a stranglehold on the industry there has been little in the way of significant innovation to make products