maanantai 22. lokakuuta 2007

Kimmo Sasin kolari

Kansanedustaja Kimmo Sasi on tänään käräjillä maaliskuisesta kolaristaan, jossa kuoli 70-vuotias mies. Sasia syytetään kuolemantuottamuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Kierrän säälimättä puukkoa haavassa, sillä internet on siitä pirullinen, että sieltä on suorastaan luvattoman helppoa kaivaa esiin sanottuja sanoja vuosienkin takaa.

Vuonna 2002 sanomalehti Kalevan haastattelussa Sasi kertoi seuraavin sanoin halustaan koventaa liikennetuomioita:
Tuomiot törkeissä liikennerikkomuksissa eivät ole kohdallaan. Minusta niitä pitäisi korottaa.

Asteikot riittävät tällä hetkellä aika hyvin paitsi niissä törkeissä liikennerikkomuksissa, joissa seuraamuksena on kuolemantuottamuksia. Minun mielestäni kahden vuoden maksimirangaistusta niissä voisi aivan hyvin nostaa.

Nyt vakuutus korvaa seuraamukset hyvin pitkälle, mutta vahingon aiheuttajan oman taloudellisen vastuun lisääminen voisi myös olla yksi keino liikenneturvallisuuden parantamiseen.

Toivotaan, että Sasi saa nyt sellaisen tuomion, jota hän viisi vuotta sitten tämänkaltaisille rikoksille halusi. Hän voisi myös osoittaa olevansa sanojensa mittainen mies ja maksaa omasta pussistaan aiheuttamansa menetykset.

Kovin suurta toivoa tälle ei tosin ole luvassa. Ilta-Sanomat kirjoittaa artikkelissaan:
Syyttäjä vaatii Sasille lyhyttä ehdollista vankeustuomiota tai riittävän ankaraa sakkotuomiota. Luultavasti Sasi selviää sakoilla, sillä se on yleisin rangaistus tämän tyyppisissä jutuissa.

Tässäpä jälleen yksi tapaus, jonka perusteella tullaan todennäköisesti lisäämään nopeusvalvontakameroita, vaikka tiettävästi kukaan ei tässäkään kolarissa ajanut ylinopeutta, saati että ylinopeus olisi ollut kolarin syy.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa

Ei kommentteja: