torstai 18. lokakuuta 2007

Ruotsin vankilat

Helsingin Sanomat uutisoi:Mitähän tästä pitäisi päätellä? Ensin väitetään, että Ruotsi on oikein kova täti integroimaan maahanmuuttajia. Vangeista kuitenkin kolmasosa on ulkomaalaisia, eivätkä luvussa liene mukana ne, joilla on ulkomaalaistausta, mutta Ruotsin kansalaisuus. Eikä Ruotsissa kuitenkaan ole maahanmuuttajia vielä kolmasosaa koko väestöstä. Onko tämä sitä onnistunutta integraatiota ja maahanmuuttopolitiikkaa, josta Suomenkin pitäisi tiedostavien tahojen mukaan ottaa mallia?
Rikollisuuskin on kasvanut, mutta vankilakapasiteettia on lisättävä, koska hallitus toivoo kovempia rangaistuksia. Muun muassa väkivalta- ja seksuaalirikoksissa se haluaa käyttöön koko rangaistusasteikon ja antaa entistä enemmän entistä kovempia tuomioita.

Epäilemättä väkivalta- ja seksuaalirikokset ovat Ruotsissakin lisääntyneet tiettyjen ryhmien toimesta kysesten ryhmien lisääntyessä. On tervettä, että näille halutaan kovempia rangaistuksia, mutta Ruotsikaan ei voi tehdä sitä mitä valtaosa väestöstä varmasti haluaisi: karkottaa ulkomaalaiset pahoihin rikoksiin syyllistyneet. Siinä Ruotsin oikeuslaitos ja ulkomaalaisvirasto - jos Ruotsissa moisia edes on - saisivat jälleen suvaitsevaistolaisen humanistitätiarmeijan niskaansa. Tässä Ruotsi maksaa lepsua maahanmuuttopolitiikkaansa. Joku Helsingin Sanomien toimittaja voisi varmaan laskea, kuinka valtavan suuret säästöt Ruotsi saa maahanmuuuttajista tässäkin yhteydessä.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa

Ei kommentteja: