tiistai 25. joulukuuta 2007

Vasemman kaistan valtaajat

Pukki toi TomTom ONE:n. Otin sen mukaan käydessäni vähän asioilla Helsingissä tänään, vaikka olisin osannut ajaa Lauttasaareen ja takaisin ilman navigaattoriakin. Matkalla selvisi pitkään mieltä askarruttanut vasemmalla kaistalla asujien mysteeri. Olen nimittäin pitkään ihmetellyt, että mistä niitä sikiää, jotka ajavat alinopeudella moottoritien vasenta kaistaa kilometritolkulla, vaikka oikea kaista on tyhjä. Sitten noista on ajettava itsekin sääntöjä rikkoen oikealta ohi, jos meinaa mitenkään ohi päästä. Navigaattorin ohjeitahan nuo idiootit orjallisesti tietenkin noudattavat. Laite huutaa koko ajan moottoritiellä ajaessa, että: "Pysy vasemmalla! Pysy vasemmalla!".
Tieliikenneasetuksen 2. luku 7§ ensimmäinen kappale kuuluu seuraavasti:
Moottoritiellä on ajoneuvoa kuljetettava eniten oikealla olevalla
vapaalla ajokaistalla.
Jos ajokaistat on opastusmerkein osoitettu tarkoitetuiksi kukin tietylle liikennesuunnalle, saa kuljettaja kuitenkin käyttää olosuhteisiin ja matkan jatkamiseen parhaiten
soveltuvaa ajokaistaa.

Voisinkin melkein ehdottaa navigaattoreihin parannusta, että ne osaisivat huutaa kiihdytyskaistalla: "Nyt jumalauta kaasua, että pääset helpommin sinne liikennevirtaan etkä häiritse muuta liikennettä! Säästät samalla polttoainettakin!" Sitäpaitsi em. asetuksen 5§:ssa käsketään sirtymään kiihdytyskaistalta moottoritielle muita tarpeettomasti estämättä - asia, joka on keskiverrolle suomalaisautoilijalle ylivoimainen suoritus.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa

Ei kommentteja: