lauantai 29. maaliskuuta 2008

Valojensammutuslauantai

Tänään oli joku ilmastonmuutoshömppään liittyvä valojensammutuslauantai, josta oli WWF:n sivuilla tiedote. Olen aikaisemmin pitänyt WWF:ää aitona kannatettavana luonnonsuojelujärjestönä, mutta tämä laski sen arvostusta silmissäni. Samoin Espoon kaupunki sekä kauppakeskukset lähtivät tuohon pöljään touhuun mukaan. Toki myös Helsingin Sanomat uutisoi tästä aiheesta.

Äkilliset suuret muutokset ovat haitallisia sähköverkolle. Suomen sähköjärjestelmän rakenne on sellainen, että äkkinäinen suuri kuorman muutos suuntaan tai toiseen vaikuttaa suoraan sähköverkon stabiiliuteen. Kulutusta pitäisi olla siis aina jotakuinkin saman verran kuin on tuotantoakin. Jos siis ihan kaikki oikeasti sammuttaisivat valot yhtä aikaa, voisi sähköverkko "kaatua" joksikin aikaa. Sen jälkeen ei tarvitsisikaan sytyttää valoja vähään aikaan.

Osallistuin näihin talkoisiin kytkemällä kaikki valot sekä koko joukon muita sähkölaitteita tunniksi päälle. Sainkin aikaan 9 kW keskikuorman. Jos olisin ruvennut kokkaamaan ja laittanut lieden levyt päälle, ja jos olisi ollut märkää pyykkiä kuivausrummussa kuivattavaksi, olisin ehkä saanut viisitoistakin kilowattituntia kulutettua. Alla olevat kuvat ovat otettu n. klo 20 ja klo 21.Jaa tämä kirjoitus Facebookissa

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vallan asiallinen blogaus kaikin puolin, mutta putosin tuolilta & ruutasin lapin kullat näytölle suustani kun näin tag-rivin :)
Terveisiä Toppilasta!

Anonyymi kirjoitti...

jäbän ansiosta sähköverkko pysyi pystyssä :)

Anonyymi kirjoitti...

Loistava blogi, hyvä että tässä maassa on ihmisiä jotka ymmärtävät sosialismin ja vihervouhotuksen syvimmän olemuksen. Kiitos aivan mahtavista ajatuksista ja kunnollisista tilastoista sekä asioiden pohdinnoista.

Anonyymi kirjoitti...

No nyt Yle TV2:lla näytettiin mainos tällaisesta: www.earthhour.org