sunnuntai 16. marraskuuta 2008

Espoon säästökuuri

Espoon säästökuuri uhkaa kouluja. Espoo varautuu verotulojen laskuun aloittamalla säästämisen. Nyt ovat uhattuna koulujen pienryhmäopetus, tukiopetus, kerhot ynnä muut. Sehän onkin oiva säästökohde, kun toisaalta jatkuvasti ihmetellään miksi lapset voivat pahoin. Espoon sivuilla on ladattavissa Vuoden 2009 talousarvio sekä -suunnitelma, kaupunginjohtajan ehdotus. Dokumentissa esiintyy sana monikulttuuri 26 kertaa ja maahanmuuttaja 48 kertaa. Näiltä sektoreilta en ole ainuttakaan säästöuutista nähnyt. Sen sijaan dokumentissa hehkutetaan, miten em. asioihin tullaan panostamaan entistä enemmän. Espoossa siis monikulttuurisuus ja maahanmuuttajat ovat tärkeämpiä kuin omat lapsemme. Maksoin Espoolle kunnallisveroa n. 8000 euroa vuonna 2007. On mukava tietää, että verorahani sijoitetaan viisaasti. Perkele.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti Espoon uusi kunnanvaltuusto uusine seitsemine persujäsenineen havahtuu esittämään muutoksia talousarvioon. On pidemmän päälle typerää säästää opetuksesta, vaikka se lienee näennäisesti helpointa.

Kun itse olin Espoon peruskoulussa oppilaana aina vuodesta -79 alkaen, oli monena vuotena niin köyhää että oppikirjoja kierrätettiin eikä niitä siten saanut omiksi oppivuoden päättyessä toukokuun viimeisenä päivänä. Tämä päti niin matematiikan kuin äidinkielen, samoin ruotsin ja englanninkielen oppikirjoihin: Kirjoihin ei saanut kirjoittaa mitään vaan oli erilliset tehtävävihot. Tosin olihan tuossa 9 vuoden aikana parempiakin vuosia, mutta kyllä pääosin meininki oli, että köyhä käupunki on, kun ei omia kirjoja edes saanut.

Siihen aikaan neekeritkin olivat kummallisia nähtävyyksiä vielä, enkä muista ennen yläastetta yhtään nähneenikään. Nykyään taas taitaa olla niin, että sellaista luokkaa ei taida ollakaan, jossa olisi vain länsimaisen näköisiä oppilaita.

Habahoo kirjoitti...

Yritin lukea talousarviota mutta jo ensimmäisillä sivuilla puhutaan mokutuksesta ja suvaitsevaisuudesta niin lopetin.

Pitäisikö jonkun ruveta vaatimaan kaupungintalon paikalle moskeijaa. Sehän olisi jätte kiva ja tulisi sitä ihanaa monikulttuurista värinää Espoon keskukseen.

Samalla saataisiin kaupungin talous niin kuralle että olisi pakko lopettaa koulut. Jäljelle jäisi vain koraanikoulut. Tietysti meidän maksamina.

Kyllä on järjen vähyys loppumaton luonnonvara.

BTW Lapseni luokalla ei ole yhtään mokua. Aikaisemmin oli ja silloin oppimisesta ei tahtonut tulla yhtään mitään. Nyt ovat arvosanat kauttalinjan nousseet ja opiskelu maistuu vähän paremmin.

Anonyymi kirjoitti...

Olisi mukava nähdä Veropeli, jossa voisi oman vuotuisen verorahansa sijoittaa haluamiinsa kohteisiin ja sitten nähdä arvioita mitä siitä seuraisi. Nettiaikana tietysti olisi mukava seurata miten ihmiset keskimäärin jakaisivat rahaa, eroaisiko se nykypäättäjien meiningistä paljonkin... Rahaa vain jaetaan niin laajalle alueelle, että tuossa riittäisi hetki jos toinenkin osaavallekin koodaajalle vapaaehtoistyötä.

Anonyymi kirjoitti...

Espoon tilanne on mielenkiintoinen. Kaupunki on hyvin frakmentoitunut ja eriarvoisuus lisääntyy jatkuvasti.

Käytännössä tämä johtaa siihen, etteivät maahanmuuton ongelmat näy tasakärsäiselle kokoomusta äänestävälle espoolaiselle, kunnes on liian myöhäistä. Budjetissa se alkaa jo näkyä ja on vain ajan kysymys, kun äyriä nostetaan samalla kun palveluita karsitaan. Ja sille kehitykselle ei loppua näy.