Kuten olen aiemminkin todennut, suomalaiset ovat suorastaan järkyttävän kateellista kansaa. Kuvitteellisena esimerkkinä tästä voisi kehittää skenaarion, jossa naapuri ostaa uuden auton. Suurimmalle osalle suomalaisista iskee välittömästi kateus sellaisessa tilanteessa. Useimmiten suomalainen ei ala miettiä miten saisi samanlaisen tai hienomman, vaan suomalainen miettii millä saisi naapurilta auton pois. Tästä ajattelutavasta onkin seurannut se, että koko maan politiikka perustuu kateuteen. Sen vuoksi Suomessa on vallassa ajatusmalli, että mikäli jollakulla on jotain enemmän kuin kaikilla muilla, olipa se sitten rahaa tai mitä tahansa, se on joko kiellettävä tai sitä on verotettava, tai mieluiten molempia. Kaikilla pitäisi olla sosiaalidemokraattisesti yhtä kurjaa, eikä kellään saisi mennä hyvin. Iltapäivälehtien veroliitteelliset numerot tekevät kovasti kauppaansa, että kateellinen kansa saa taivastella niiden muutaman harvan rikkaan suuria tuloja ja kieriskellä itsesäälissä.
On suorastaan huvittavaa, miten syvälle vasemmistolainen kateusmentaliteetti on suomalaisiin juurtunut. Nykyään tämä tulee erityisen hyvin esille, kun etenkin verkkolehtien uutisten yhteydessä on kommenttiosasto. Olen viime vuoden maaliskuusta saakka saanut nauraa, miten mitä tahansa vanhaakin ongelmaa on syytetty aina porvarihallituksen ja etenkin Kokoomuksen syyksi heti hallituksenmuodostamispäivästä alkaen. Tyypillinen kommentti toistuu: "Siitäs saitte kun äänestitte Kokoomusta". Kuitenkin vuodesta 1907 lähtien Suomessa on ollut 34 eduskuntaa. Näistä 27:ssa SDP on ollut suurin puolue. Maalaisliitto/Keskusta on ollut 6 kertaa, joista tällä hetkellä tasoissa Kokoomuksen kanssa. SKDL on ollut suurin yhden kerran 1958-1962. Kokoomus ei yksin kertaakaan. SDP ja/tai muu vasemmisto on ollut lähes aina myös hallituksessa mukana. Puhtaita porvarihallituksia on ollut hyvin harvoin. Kuitenkaan nämä vasemmistolaiset eivät osaa vastata, kun heiltä kysyy että miksi SDP ei ole vuosikymmeniä kestäneen valtansa aikana korjannut näitä asioita, joista nyt valitetaan.
Hyvänä esimerkkinä demariajattelusta oli kerran erään demarin kanssa käymäni keskustelu perheverotuksesta. Suomessahan perheitä käsitellään kaikessa muussa yksikkönä paitsi verotuksessa, koska tämä tapa on valtion näkökulmasta parempi. Esitin laskelman, jossa oli kaksi kuvitteellista espoolaisperhettä, joista kummallakin olivat yhteenlasketut tulot 55000 euroa vuodessa vuonna 2006. Ensimmäisessä perheessä isän tulot olivat 47500 ja äidin 7500. Toisessa perheessä kummankin tulot olivat 27500 eur/v. Erillisverotuksen ja progression takia ensimmäinen perhe maksaisi veroa 2775 euroa enemmän kuin jälkimmäinen, joka tekee yli 230 euroa kuukaudessa. Keskustelukumppaninani ollut demari pohti hetken ja sanoi: "Ei olisi oikein, että toinenkin perhe joutuisi maksamaan yhtä paljon veroa kuin ensimmäinen, koska ensimmäisen perheen isä on hyvätuloinen". Tämä siis siitä huolimatta, että kummankin perheen yhteenlasketut tulot olivat samansuuruiset. Ja demarille ei tullut mieleenkään vaihtoehto, jossa ensimmäisen perheen verotusta kevennettäisiin. Ainoana muutosvaihtoehtona hän näki toisen perheen verotuksen kiristämisen. Yritä sitten keskustella järkevästi demarin kanssa.
sunnuntai 9. marraskuuta 2008
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
3 kommenttia:
Jos on monilapsinen perhe(enemmän kuin 3 lasta) niin hyvätuloisen isän ei kannata asua samassa taloudessa perheen kanssa. Bruttopalkka karsii monet sosiaalietuudet mutta verotus vie perheen heikompaan asemaan kuin pelkkien tukien varassa elävä perhe. Tätä epäkohtaa on yritetty korjata moneen otteseen. Mutta keinovalikoimasta on puuttunut tuo verotuspolitiikka. Se ei ole sopinut vasemmiston pirtaan.
Onko muuten blogisi blogilistalla ja jos, niin mistä se sieltä löytyy? M-kirjaimen alta vai..?????
Yritin löytää blogilistalta, vaan en onnistunut.
Hei,
Oikotieto.fi on uutisvahti-sivusto, jolla on linkkejä uutisia ja ajankohtaisia tapahtumia kommentoiviin blogeihin.
Haluaisitko sinä saada Oikotieto.fi -sivulle automaattisesti päivittyvän linkin omaan blogiisi?
Se onnistuu, jos sinä sijoitat oman blogisi etusivulle linkin Oikotieto.fi -sivustolle.
Niin kuin varmaan tiedät, tällainen linkinvaihto tuo lisää liikennettä ja nostaa kummankin sivuston arvoa hakumoottoreiden silmissä.
Mallina linkistä sivustollesi laitoin väliaikaisen linkin blogiisi. Näet linkin, mikäli sinun viimeisin kommenttisi on riittävän tuore, sillä linkit ovat listassa uusimman artikkelinaikaleiman mukaisessa järjestyksessä.
Parhain terveisin
Esko Särkkälä
esko@oikotieto.fi
Lähetä kommentti