sunnuntai 11. tammikuuta 2009

Kieltoja rakastava kansa

Olen aina ihmetellyt, miksi suomalaiset odottavat niin säyseästi käskyjä ylhäältä ja vielä noudattavatkin niitä. Suuri osa Suomen kansasta on myös aivan käsittämättömän halukas kieltämään kaikkea. Välillä aivan tuntuu, että Suomessa kaikki jota ei ole erikseen sallittu, on jo kielletty, tai ainakin niin haluttaisiin olevan. Silti kieltoja halutaan aina vain lisää. Osa kielloista on toki aivan järkeviäkin, mutta osasta tulee tunne, että asioita halutaan kieltää vain kieltämisen takia. Etenkin Vihreät ja muut vasemmistopuolueet olisivat innokkaimmin kieltämässä milloin mitäkin. Syyt ovat aina ne perinteiset eli yleinen turvallisuus, ympäristöasiat kuten ilmastonmuutos sekä "eriarvoistuminen". Karkeasti kärjistäen voisi jopa väittää, että Vihreät haluaisivat kieltää aivan kaiken paitsi rajoittamattoman maahanmuuton.

Viime aikoina on haluttu kieltää esimerkiksi ilotulitusraketteja ja etenkin aseita. Äskettäisen Jyväskylässä tapahtuneen ampumistapauksen jälkeen olivat taas nettilehtien keskustelupalstat täynnä asekieltoa haluavia. Huvittavimpia olivat ne, jotka vaativat kovaan ääneen kieltoa etenkin luvattomille aseille. Sarkasmidetektorini oli joko ruosteessa, tai sitten moni on oikeasti niin tyhmä, ettei tajua niiden olevan jo kiellettyjä, ja etteivät ne vähenisi yhtään mihinkään vaikka aseille laitettaisiin täyskielto. Olenpa melkoisen varma, ettei Jyväskylän ammuskelijoilla edes ollut asianmukaisia lupia aseilleen.

Uusia kieltoja vaatiessa kannattaisi muistaa, ettei Suomessa ole koskaan juotu viinaa niin paljon kuin kieltolain aikana. Kyllä tämä kansa on - Paasikiven sanoin - aivan saatanan tyhmää.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa

3 kommenttia:

Korhonen kirjoitti...

Noh, taitaa olla ainakin vasemmiston puolelta tuo homma vähän muinaisen NL:n nostalgiaa: siellähän kuviteltiin, että ihmisten elämä on mahdollisimman onnellista, jos on olemassa mahdollisimman paljon mahdollisimman pikkutarkkoja sääntöjä, kieltoja ja rajoituksia. Ei se tainnut kumminkaan olla.

Sama ilmiö pätee autoilussa, eli kun uutisissa kerrotaan pöllyssä olleen piripään ajaneen varastetulla autolla tuhatta ja sataa poliisia karkuun, niin ilmeisesti samat nämä idiootit ovat vaatimassa tiukempia nopeusrajoituksia, alhaisempia rattijuopumusrajoja ym. aivan kuin asia sillä korjaantuisi mihinkään. Kunhan vain saadaan kieltää ja rajoittaa, silloin on maailmanparantaja-kukkahatulla hyvä mieli...

Kaitsu kirjoitti...

Kiitos näistä bloggauksista! En ehkä ymmärrä kaikkia näitä "Simonkadulla on ruuhkaa" -juttuja oululaisena, mutta tiedän että täälläkin saadaan ruuhka aikaan jopa kahdella autolla.

Olen kääntymässä Kuusamontielle, näkyvyyttä on 2km molempiin suuntiin, ketään ei tule, paitsi vasemmalta. Rajoitus on 80km/h. Odotan ja yhtäkkiä autoilija laittaa vilkun päälle 30 metriä ennen risteystä. Jos sen vilkun laittaisi vaikka 200m ennen, niin pääsisin sujuvasti yli. Tämä kun toistetaan ruuhka-aikana, niin jee...

Anonyymi kirjoitti...

Suomessa kieltämättä jyrää nykyisin tämä kieltäminen. Ja kieltäminen lähtee jo ihan siitä, ettei oikeita ongelmia suostuta näkemään, saati että niille tehtäisiin jotain. Kun Suomessa yksi tai useampi ihminen tekee Auvisen kaltaisen tempauksen, mitä tekevät päättäjät: tiukennetaan lakeja ja yritetään kieltää kaikki (kuten aseet) vaivautumatta miettimään mistä kaikki nuoreten(kin) ongelmat johtuvat ja mitä niille voisi tehdä, sekä ennaltaehkäisevästi että parantavasti.
Mutta sehän tietysti olisi aivan liian vaativaa.