torstai 31. joulukuuta 2009

Kielletäänkö mustiin pukeutuminen?

Kuten kaikki jo tätä lukiessaan tietävät, tänään täällä Espoossa paukkui valitettavasti muukin kuin ilotulitusraketit. Melko nopeasti julkaistiin myös Ibrahim Shkupollin nimi sekä kuva. Itä-Savo -lehti kertoo, että Shkupolli asui vuosia Mikkelissä ja syyllistyi jo siellä useisiin rikoksiin. Itä-Savo kirjoittaa:
Shkupolli oli joutunut Mikkelin aikoinaan useita kertoja tekemisiin poliisin kanssa muun muassa väkivaltarikoksista. Hänet oli myös tuomittu Mikkelissä muun muassa liikennerikkomuksista ja pahoinpitelyistä.

Shkupolli oli tuomittu Mikkelissä lähestymiskieltoon senaikaista naisystävänsä kohtaan. Länsi-Savon saamien tietojen mukaan hän oli useaan kertaan uhkaillut naisystäväänsä, ja hänet oli tunnettu muutenkin väkivaltaisena.

Poliisi kertoi tiedotustilaisuudessaan, että Shkupollilla ei ollut voimassaolevaa aseenkantolupaa mihinkään aseeseen. Jostakin kumman syystä hänen taustaansa ei myöskään haluttu kertoa sen tarkemmin kuin "ulkomaalaistaustainen". Itä-Savo kuitenkin kertoo, että Shkupolli oli Kosovon albaani ja tullut Suomeen tiettävästi pakolaisena. YLE kertoo myös, että Shkupolli oli tuomittu Espoon käräjäoikeudessa ampuma-aserikoksesta vuonna 2003 sekä toisesta ampuma-aserikoksesta Helsingin käräjäoikeudessa vuonna 2007. Lisäksi kerrotaan:
Espoon käräjäoikeus oli myös määrännyt Shkupollin lähestymiskieltoon, jota miehen entinen kumppani oli hakenut. Käräjäoikeuden tuomion mukaan hakija kertoi miehen uhkailleen häntä ja hänen läheisiään hengen ja terveyden menetyksellä.

Belgrade Foreign Visitors Club kaipaa lisätietoja Shkupollista. Huhutaan, että Shkupolli olisi aiemmin osallistunut siviilien joukkomurhaan Kosovossa. Tämä on toki huhu, mutta ei kuulosta tämänpäiväisten tapahtumien tahi taustasta paljastuneiden asioiden valossa lainkaan mahdottomalta.

Karua kertomaa. Tästä herääkin kaksi kysymystä:

1. Millä tavoin aselakien tiukentaminen olisi estänyt tämän tapauksen ja montako henkeä olisi säästetty?

2. Millä tavoin rikoksiin syyllistyneiden ulkomaalaisten tehokas karkottamiskäytäntö olisi estänyt tämän tapauksen ja montako henkeä olisi säästetty?

Vastaan taas itselleni:

1. Ei yhtään mitenkään. Todennäköisesti yhtään henkeä ei olisi säästetty.

2. Täysin. Ainakin viisi henkeä olisi säästetty.

Myös poliisiylijohtaja Mikko Paatero sanoi YLE:n puhelinhaastattelussa täysin samaa kuin oma vastaukseni kysymykseen 1. Muistutan edelleen, että Suomessa on pari miljoonaa laillista asetta, joilla ei ole ammuttu ketään ja vain muutamia aseita, joilla on ammuttu joku.

Ettei kenenkään tarvitse kommenttiosiossa ryhtyä heittelemään kuluneita vakiokommentteja "han-suomalaisista" ja kyselemään, että minne suomalaiset rikolliset sitten karkoitetaan, vastaan että Suomeen tietenkin. Tasapuolisesti ulkomailla rikoksiin syyllistyneet suomalaiset voidaan aivan hyvin karkottaa Suomeen.

Perisuomalaiseen tapaan tällä hetkellä poliitikot varmaan jo kuumeisesti miettivät, mitä tämän tapauksen tiimoilta voitaisiin kieltää. Jotainhan on joka tapauksessa kiellettävä, se on selvä. Kenties seuraavaksi kielletään mustiin vaatteisiin pukeutuminen?

Syvä osanottoni uhrien omaisille.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa

7 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Kyseinen epäiltyhän on haltijana etsityssäkin mustassa bemmissä - pitäisikö espoolaiset osamaksubemarit siis kieltää?-)

Mulukku kirjoitti...

Musta Bemari todistaa, että Shkupolli oli myös ilmiselvä kaahari. Siispä nopeusrajoituksia on laskettava ja jalankulkijoille asetettava kypäräpakko ainakin kauppakeskuksiin.

Blondi kirjoitti...

Mitäpä jos valtiovalta suojelisikin meitä kieltämällä uusien prismojen, abc:iden, cittareiden ym. potentiaalisten joukkotuhontafoorumeiden rakentamisen? Kaavoitusministeri J.Vapaavuorihan on jo lupaavasti ammuskellut kohti muutamaa ostoshelvetin rakentamishanketta...

RIsuparta kirjoitti...

No jos germaanimossella ajaa niin sittenhän on käynyt niin, että ympärileikkauksessa on sakset käväisseet vähän turhan läheltä juuripäätä. Kielletään siis sakset.

Kaljupää kirjoitti...

Valtiovallalta ei tarvita mitään erityistä suojelua. Ei uusia sääntöjä eikä holhousta.

Se mitä tarvitaan on järkeviä ihmisiä jotka näkee läpi tämän hulluuden missä tällä hetkellä eletään. Mikäli arvot ja arvostukset pyörii narsismin, individualismin ja hedonismin alueella, voiko muuta odottaa kuin ongelmia?

Kaikille niille, enkä tarkoita tällä blokin pitäjää, jotka kuvittelee ongelmien ratkeavan rangaistuksilla, säännöillä, pykälillä ja kielloilla toivotan tervemenoa opiskelemaan logiikkaa ja aivan erityisesti tustustumista kausaliteetin käsitteeseen.

Olen vakuuttunut ihmisten kyvystä nähdä ympärillä oleva hulluus ja typeryys. Se mikä puuttuu on uskallus ottaa asioita esille ja uskallus ymmärtää mistä tässä kaikessa on kyse.

Ihminen ratkaisee ihmisen ongelmat. Vain ja ainoastaan ihminen.

Miksemme siis ryhtyisi jokainen omalta osaltamme tekemään arkisia tekoja jotka muuttaa meidän kaikkien elämää?

Valittamalla ja miettimällä emme pääse pitkälle. Vähemmän puhetta, enemmän tekoja.

Mulukku kirjoitti...

Niin parahin Kaljupää, olen jo pitkään ihmetellyt että miksi ihmeessä Suomessa jokaiseen ongelmaan tarjotaan aina ratkaisuksi jotain kieltoa, lisäveroa, rangaistusta tai muuta v*ttuilua, joka yleensä kohdistuu vielä syyttömiin.

Valitettavasti rivikansalainen ei kovin paljoa asioille mahda, sillä meitä käskyttää virkamiesmafia ja surkea hallitus, etunenässään täyspälli pääministeri.

Anonyymi kirjoitti...

Olisi kireämpi aselaki auttanut ainakin siihen, että tuomiot olisivat riittäneet karkoitukseen... ehkä? En muuten tiennytkään aiemmin että Suomessa laittoman mutkan saappaassa pitäminen on suunnilleen yhtä vakava rikos kuin että ajaisi satasta kahdeksankympin alueella kuivan tien ja aurinkoisen päivän yllyttämänä :O

Mitä siihen täyspälliin pääministeriin tulee, niin täytyy kehaista että meillä Italiassa pääministeri on ihan omaa luokkaansa ;)