tiistai 28. elokuuta 2007

Järjettömistä laeista ja säännöistä

Miksikähän asioista päättävät aina ne, jotka niistä vähiten tuntuvat ymmärtävän? Niin saadaan luotua kaiken maailman Lex Karpeloita, kännykkäkieltoja ja sen sellaisia järjettömyyksiä. Ja mikä ihme saa kukkahatut, viherpipertäjät ja muut vasurit kuvittelemaan, että verottamalla, rajoittamalla ja kieltämällä saataisiin toivottu tulos aikaan ja paha asia pois? On melkoisen naivia kuvitella, että lakien, sääntöjen ja rajoitusten tiukentaminen vaikuttaisi niihin, jotka eivät välitä nykyisistäkään yhtään mitään.

Kesällä nuori varusmies ajoi Pohjois-Pohjanmaalla poliisin hengiltä reippaalla ylinopeudella kolmen promillen kännissä. Kukkahatut olivat välittömästi ehdottamassa promillerajan laskua ja nopeusrajoitusten alentamista. Eiköhän heille oikeasti tule mieleen, että jos joku haluaa ajaa kolmen promillen humalassa vaikka 150km/h, hän ajaa silloin kolmen promillen humalassa 150km/h, olipa promilleraja ja nopeusrajoitus mikä tahansa.

Tuorein esimerkki järjettömästä laista onkin yllätyksellisesti Saksasta eikä Suomesta. Saksassa kiellettiin tietoturvatyökalut. Tämä kieltohan ei tietysti rikollisia hidasta edelleenkään sitten pätkän vertaa, mutta nyt kukaan ei saa laillisesti testata omien tietokoneidensa turvallisuutta, koska siihen tarvitaan juuri kiellettyjä työkaluja. Saksa siis toivottaa tervetuloa krakkereille.

Nykyään on helppo runnoa järjettömiäkin rajoituksia läpi, kun lyödään joku seuraavista korteista pöytään: ylinopeus, lapsiporno, rasismi, tekijänoikeudet, turvallisuus ja tupakointi. Amerikan ihmemaassa listaan voidaan lisätä vielä terrorismi.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa

Ei kommentteja: