maanantai 27. elokuuta 2007

Pääkaupunkiseudun ruuhkista

Autonvastustajaviherpipertäjät olivat tilanneet Helsingin Sanomilta artikkelin, jolla saataisiin lietsottua lisää autovihaa. Artikkelia seurasikin hyvin vilkas keskustelu, jota täyttivät lähinnä kateellisten autonvihaajien ja muiden kitisijöiden kommentit. Jostain käsittämättömästä syystä kovimmat Länsiväylän ruuhkista valittajat tuntuvat olevan helsinkiläisiä, jotka eivät itse ruuhkassa seiso. Sitäpaitsi ei siellä mitään oikeita ruuhkia ikinä edes ole. Joskus ehkä vähän jumittaa, mutta ruuhkia ainoastaan silloin, jos tie on poikki esimerkiksi kolarin takia.

Tietulleja kaipailtiin myös kovasti, mutta itsekkäästi vain Helsingin suuntaan ajaville. Arkiaamuisin Länsiväylällä kulkee Helsingistä Espoon suuntaan parhaillaan yli 2000 autoa tunnissa, joten kyllä tietulli, jos sellainen olisi pakko olla, saisi olla kaksisuuntainen. Kukaan ei voi vakavalla naamalla väittää, että ne kaikki olisivat espoolaisia, jotka ovat palaamassa Helsingistä yötöistä.

Monessa keskustelukommentissa vedettiin esiin ilmastonmuutoskorttia, vaikka todellisuudessa henkilöautoliikenne on pieni saastuttaja ja energiankuluttaja verrattuna teollisuuteen. Lisäksi nykyinen ilmastonmuutospropaganda ontuu monestakin kohdasta, joten kaikkeen asian tiimoilta esiin putkahtavaan asiaan on suhtauduttava suurella varauksella. Keskustelun pahin pönttöpää meni väittämään, ettei autoilulta nyhdettävä verokertymä muka kattaisi edes tienpitoa.

Keskustelussa pisti pahasti silmään myös vasemmistolaisuus. Autoa yritettiin monessa kirjoituksessa kovasti esittää elimenjatkeena. Itse voin tähän todeta ainakin omalta kohdaltani, että elimeni sekä egoni ovat riittävän suuria, joten kykenen täysin ilman mitään kateusahdistusta ajamaan vanhalla laiskalla Toyotalla, josta ei todellakaan ole peniksenjatkeeksi. Vasemmistolaiseen tapaan kaikkiin keksittyihin ongelmiin tarjottiin keskustelussa ratkaisuksi keppiä verojen tai muiden maksujen muodossa.

Mielenkiintoisinta ruuhkakeskusteluissa on aina se, että parhaat neuvot tulevat joko niiltä, jotka liikkuvat itse julkisilla tai vaikka polkupyörällä tai sitten maalaisilta, jotka eivät uskalla itse ajaa kehä ykkösen sisäpuolella lainkaan. Siellähän voi joutua jopa vaihtamaan kaistaa, hui olkoon!

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa

Ei kommentteja: