lauantai 16. tammikuuta 2010

Veroja ympäristön varjolla

Ajoneuvovero muuttui vuoden alusta CO2-päästöperusteiseksi. Taloussanomissa on tänään juttu otsikolla Maasturikuski saa kohta syntilaskun. Suurimpikulutuksisten maastureiden vero voi olla jopa n. 600 euroa vuodessa. Tässä tietenkin pyritään ilmastohömpän varjolla siihen, että kaikki suomalaiset ajaisivat tulevaisuudessa sosiaalidemokraattisesti samanlaisilla koppimopoilla, eikä kukaan tuntisi tien päällä eriarvoisuutta.

Veroista kertyvät rahat lähetettäneen Kööpenhaminassa tehtyjen suunnitelmien mukaisesti Afrikkaan leopardihattuisille keisareille uusien valtaistuinten kultaamiseen ja heidän armeijoilleen rynnäkkökivääreiden patruunoiden hankkimiseen, sekä tietenkin Kiinan uusien hiilivoimaloiden rakennuskustannusten kattamiseen.

Monet kunnat ovat luopuneet koiraverosta takavuosina, kuten esimerkiksi Espoo ja Vantaa. Kuitenkin Ylen äskettäin uutisoiman tutkimusten mukaan koira on katumaasturia suurempi ympäristökuormittaja. Ylen jutun mukaan koira saattaa olla jopa kaksinkertainen ympäristökuorma. Ehdottaisinkin siis, että koirista alettaisiin kantaa 1200 euron vuotuista ympäristöveroa. Verosta vapautettuja voisivat olla poliisi-, rajavartio,- huume- ja opaskoirat. Rahoilla voitaisiin ostaa taivaspaikkoja suurelta ilmastonmuutoskirkolta.

Tietenkin tähän voidaan vielä lisätä, että koira on petoeläin ja suunniteltu ainoastaan tappamista varten. Normaali ihminen ei tarvitse koiraa yhtään mihinkään. Koirat tulisi säilyttää harrastuspaikoilla kenneleissä lukkojen takana ja saada ottaa esille ainoastaan viranomaisvalvonnassa. Erityisesti alle 600mm "räiskintäkoirien" ja muiden sylikoirien saatavuutta siviileille olisi rajoitettava ankarasti.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa

11 kommenttia:

Henrik Heino kirjoitti...

Aika hyvä pointti, enpä ole tullut ajatelleeksi. Tuollainen koiravero voisi myös vähentää paskan määrää kengänpohjissa kun asuu täällä kaupungissa missä on hirveästi koiria ja ihmiset paskottavat niitä yleensä keskelle teitä ja puistoihin joissa kesäisin istuskellaan nurmikoilla.

Toisaalta tästä tuli mieleen, että koira on myös mitä mainioin tapa lisätä omaa hiilijalanjälkeä jos hippien touhut ärsyttävät.

Anonyymi kirjoitti...

Ympäristön kuormittamisesta puhuttaessa täytyy muistaa myös se suurin syy kasvaviin kuormiin eli ihminen.

Jatkuva väestönkasvu vaatii aina vain enemmän ympäristön resursseja, joten ympäristön ja meidän kaikkien ihmisten kannalta olisi parempi jos maapallon väkimäärä laskisi eikä kasvaisi.

Yksi hyvä keino voisi olla lastenteon tukemisen lopettaminen ja mahdollisesti jonkinlaisen saasteveron määrääminen mikäli lapsia syntyy tulevaisuudessakin liikaa.

hannes kirjoitti...

Mainio kirjoitus. Tuosta, siis mikälilä nämä ilmastopuuhastelijat osaavat edes, kun ottaa vittuilun pois, ni jääpi ehkä, ööh, päästöiksi jotain. =D

Anonyymi kirjoitti...

Taitaa olla joku muuten unohtanut ne päästöt mitä autonvalmistuksesta syntyy. No joka tapauksessa koirat on ruokaa eikä petoeläimiä kysy vaikka kiinalaisilta. Jos sinua ihan v****ti ne CO2 päästöt kiinnostaa niin rupea kasvissyöjäksi. Jos koiran lihansyönnin takia tulee välillisiä päästöjä, paljokos luulet lehmästä tai siasta tulevan. Teuraaksi vaan kaikki karja ja porkkanaa huuleen. Niin ja kannattaa ne vihanneksetkin kasvattaa ihan omalla kasvimaalla, ettei tule pakkaus ja kuljetus päästöjä. Ja jos sinulla on varaa siihen ökymaasturiin, niin eihän tuo 600€ tunnu missään sen polttoainelaskun rinnalla. Sitä paitsi tosimies juo viinaa 600 eurolla/kk eli ole yksi kk selvin päin saat verot maksettua. Ja ainahan voit mennä julkisilla että maailma pelastuu. Niin ja muista viljellä ne vihannekset siten ilman lannoitteita nehän pilaa myös luontoa myrkyttää sinun ruuan ja lannoitteiden kuljetuksesta tulee taas sitä pahaa CO2:ta.

Mulukumpi

Anonyymi kirjoitti...

Unohdit tuossa erityisen vaaralliset helposti kätkettävät kääpiökoirat. Ne pitää ehdottomasti kerätä siviileiltä pois. Kukaan ei tarvitse kääpiökoiraa!

Anonyymi kirjoitti...

"Tutkimus" lähtee ajatuksesta, että teollisuuden tuottama raaka-aine koiranrukateollisuudelle olisi tuotettu koiria varten, mutta ninhän asia ei ole. Kyse on ihmisiä varten tuotetusta ravinnosta syntyvästä jätteestä. Jos sitä ei syötettäisi koirille, ei se pallon hiilidioksiditaseeseen mitenkään vaikuttaisi. Jos teollisia koiranruokavalmistajia taas verotettaisiin voimakkaammin ja raaka-aine pakattaisiin sellaisenaan koiria varten, se olisi ympäristöteko ihmisen rikoksista.

Summa summarum: tutkimuksessa on laitettu koirien piikkiin jotain sellaista, mikä kuuluu laskea ihmisen tuottamaan hiilijalanjälkeen.

Anonyymi kirjoitti...

Mitään ei tarvitse erikseen kieltää kun jokaiselle sallitaan yhtä suuri oikeus tehdä mitä tahansa huvittaa niiden rajojen puitteissa jotka yhdessä sovitaan.

Näin jokainen meistä saa olla tasa-arvoisen kusipäismäinen myös naapurinsa mielestä.

Väistämättä siinä tulee piskille, possulle, röökille ja biilille hintaa...

Kun ihan kaiken inhimillisen spedeilyn ja elostelun toteuttaminen tekee automaagisesti loven henkilökohtaisiin päästöoikeuksiisi, sitä hölmömmältä sen kessun imemisen täytyy alkaa tuntua, kuten myös puolentoista tonnin painoisen kulkuneuvon käyttämisen liikuttamaan paitsi sitä itseään myös siinä istuvaa tilastollisesti ylipainoista laardikasaa lähimpään maximarkettiin ja takaisin.

Jokunen hömppähumanisti ja tonttutieteilijä saattaisi myös rohkaistua pohtimaan vammaiseksi jalostetun epäolennon jokapäiväisen ruokinnan, kusettamisen sekä paskan käsinkorjaamisen pyhän kolminaisuuden mielekkyyttä. Tai maaseudulla (lue: Suomessa kaikki Helsingin ulkopuolinen asutus) asumisen järkevyyttä.

Kyllä se tästä vielä sutjaantuu, poijjaat!

Anonyymi kirjoitti...

Aika harva tarvii maasturiakaan. Eli jos ei ole selviä perusteita, niin pommi maasturin alle vaan.

Mulukku kirjoitti...

Eli jos neiti anonyymi on kateellinen, se oikeuttaa tuhoamaan terroristimaisesti toisen omaisuutta pommilla? Jepjep.

Anonyymi kirjoitti...

Entäs jos omistaa sekä maasturin,että koiran.
Silloin on varmaan itse saatana?
Tämä ilmastonmuutoshörhöilyn varjolla tehtävä ihmisten veronkiskonta rupeaa kyllä pikku hiljaa korpeamaan...
No,onneksi V8 kuljettaa ja bensaa palaa!

Anonyymi kirjoitti...

Olen pitkälti samaa mieltä kuin ensimmäinen anonyymi. Ja jos nyt viitsisitte oikeasti ottaa selvää, mitä muutoksia jo tähän mennessä on tapahtunut ihmisten idioottimaisuuden takia, niin siitä ei voi olla haittaa, jos yrittäisimme edes vähän katsoa miten kulutamme.. Ja todellakin ökymaasturit ovat täysin turhia.