torstai 29. lokakuuta 2009

Muuramen tapaus ja sensuuri

Media on kohissut muutaman päivän tähän mennessä kenties Suomen törkeimmästä lasten seksuaalisesta hyväksikäyttötapauksesta. En kerrassaan kykene käsittämään kuinka sairas ihmisen pitää olla, että pystyy tuollaisiin tekoihin. Lynkkausmieliala on netin keskustelupalstoilla voimakas. En kannata oman käden oikeutta enkä kuolemantuomiota, mutta en myöskään kykene olemaan lainkaan pahoillani siitä, että nuo vankien hierarkiassa alimpaan kastiin kuuluvat lapsenraiskaajat todennäköisesti tulevat kokemaan "portaissa kaatumisia" ynnä muuta mielenkiintoista. Olisin myös toivonut kovempia rangaistuksia koko porukalle. Nythän näistä paskakasoista kolme sai vain ehdollista eli ei mitään.

Tapaus herätti mielessäni pari kysymystä:

1. Miten Suvi Lindénin masinoima "lapsipornosuodatin" esti tai vaikeutti pedofiilien toimintaa tässä tapauksessa?

2. Millä tavoin internetsensuurin tiukentaminen tai lisääminen olisi estänyt tämän tapauksen tai estäisi vastaavia tapauksia jatkossa?

Vastaan itse itselleni:

1. Ei yhtään mitenkään.

2. Ei yhtään mitenkään.

Valitettavasti ne, jotka näistä asioista päättävät, tuskin ymmärtävät.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa

3 kommenttia:

turisti kirjoitti...

Niin mutta sehän riittää että on tehty edes "jotain", vaimitensenytoli...

Anonyymi kirjoitti...

Ällöttävää, sairasta, suorastaan profeetallista.

Huomattavan hyvin muuten toteutui tasa-arvo tuossa tuomiossa: Mielentilalausunnon mukaan äiti oli alentuneesti syyntakeinen, mutta oikeus piti häntä syyntakeisena. Rangaistusta mitatessaan oikeus arvioi kuitenkin äidin syyllisyyttä tekijäkumppaneita lievemmin.

Ajatusleikki: isä antaa pikkulapsensa kavereilleen seksileluiksi. Onko tuomiossa Suomessa tai ylipäänsä ns. sivistyneessä länsimaassa mahdollista, että Rangaistusta mitatessaan oikeus arvioi kuitenkin ISÄN syyllisyyttä tekijäkumppaneita lievemmin. ???

Habahoo kirjoitti...

Minä sanon tähänkin asiaan niin kuin moneen muuhunkin.

Käsiaseet kieltämällä ja maahanmuuttoa lisäämällä, käännämme tämänkin rikkaudeksi ja voimavaraksi.

Repikää siitä.

BTW. Mitä jos he olisivat olleet oikean uskonnon edustajia?