keskiviikko 7. lokakuuta 2009

Suomettuminen vähenemässä?

Aiheita olisi ollut taas vaikka kuinka, mutta kun aika on kortilla. Kiire on kihlannut ajan, mutta Toivottavasti ei vihille vie.

Kirjoitin viime joulukuussa ennustuksen Pato murtui, tulva on vasta alussa. Tällä viikolla pato murtui lisää, kun professori Timo Vihavaisen laukomista totuuksista syntyi mediapolemiikki. Yllättävää sinänsä, että asiaa koskevat kirjoitukset mediassa ovat enimmäkseen sävyltään aivan toisenlaisia kuin mitä ne olisivat olleet vain vuosi sitten. Pessimistisimmät eivät välttämättä ole kanssani samaa mieltä, mutta olen jo näkevinäni hieman valoa tunnelin päässä siinä mielessä, että ongelmat aletaan viimeinkin tunnustaa ja asioista voidaan keskustella.

Somaliliitto toki aivan ymmärrettävästi torppasi professorin väitteet, sillä onhan heillä "oma lehmä ojassa". Olin kuitenkin yhdessä asiassa aika samaa mieltä kuin Somaliliiton puheenjohtaja. Said Karshe Aden. Hän nimittäin sanoi: "Keskustelu on lasten kengissä, jos on olemassa joko vain hullu rasisti tai sitten liian sinisilmäinen". Tähähän se on tähän saakka juuri ollut. Asia ei tosiaankaan ole niin mustavalkoinen, ja varsinkin rasistiksi syytellään aivan tyhjästä. Pahoin kuitenkin pelkään, että kun hänen kanssaan aletaan oikeasti keskustella esimerkiksi somaleiden tekemistä rikoksista Suomessa, rasistikortti heilahtaa välittömästi kuten ennenkin. Hehän eivät ole itse vastuussa tekemisistään, vaan syy on aina suomalaisen yhteiskunnan sekä rasismin.

MTV3 kysyi kansalta pitäisikö islaminuskoisten maahantuloa rajoittaa. Kyselyn tulosten mukaan yli 90% on sitä mieltä, että pitäisi. En tiedä mitä kyselyllä oikeasti haettiin, mutta tuloksista kertova juttu oli hämmentävän neutraali ilman mitään kauhistelua suomalaisten rasismista. Itse en menisi rajoittamaan pelkästään uskonnon perusteella. Asettelisin maahantulijalle ennemmin kysymykset:
  1. Sitoudutko elämään maassa maan tavalla?
  2. Olisitko valmis kuolemaan uskontosi puolesta?
Mikäli vastaukset olisivat mitään muuta kuin "1: kyllä, 2: ei", niin tulija pitäisi palauttaa saman tien takaisin sinne mistä on tullutkin. Käytännössähän tämä tarkoittaisikin, että valtaosa nykyisten suurten tulovirtojen maista tulevista käännytettäisiin. En silti valitettavasti jaksa uskoa, että tällaisten kyselyiden esiintuoma kansan mielipide painaisi pätkääkään lumedemokratian Suomessa, jossa virkamiehet ja poliitikot tekevät täysin oman päänsä mukaan.

MTV3 uutisoi eilen myös, kuinka turvapaikanhakijoille on ilmestynyt yllättävän paljon kasvattilapsia. Tässä tunnutaan taas vievän suomalaista viranomaista kuin pässiä narussa. Jutusta tulivat välittömästi mieleen nämä Kari Suomalaisen profeetalliset pilapiirrokset 1990-luvun alusta:

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa

Ei kommentteja: