lauantai 5. tammikuuta 2008

Erkki yllätti

Meinasin pudota jakkaralta, kun luin Ilta-Sanomista artikkelin, jossa Erkki Tuomioja vaatii teologeja ulos yliopistosta. En ole aikaisemmin oikeastaan koskaan ollut samaa mieltä Erkki Tuomiojan kanssa yhtään mistään mitä hän on julkisuudessa sanonut, mutta nyt suorastaan räjähti.

Hienointa mitä jutusssa oli, on tämä kohta:
Tuomioja tunnusti tunteneensa ulkoministerinä "huonoa omaatuntoa" rauhoitellessaan Muhammed-pilakuvakohua.

"Miksi meidän pitäisi hyväksyä minkään näköistä sananvapauden tai edes huonon maun rajoittamista sen vuoksi, että se loukkaa joidenkin uskonnollisia tunteita", Tuomioja kysyi.

Voiko olla edes totta, että suomalainen poliitikko, ja vielä sosiaalidemokraatti, kykenee sanomaan noin? Ehkä tilanne ei sittenkään ole niin paha kuin miltä se näyttää. Kirjoitin syyskuussa ihmettelyjäni, kun Paavo Väyrynen sanoi ettei kannata laajamittaista maahanmuuttoa ja Osmo Soininvaara oli avoimesti sitä mieltä, että älykkyyserot populaatioiden välillä ovat totta, vaikka poliittinen korrektius ja nykyinen tekopyhä ilmapiiri vaatiikin väittämään päinvastaista. Nyt siis jo kolmas poliitikko, jonka kanssa olen yleisesti ollut kaikista asioista aivan eri mieltä, olikin yllättäen täysin samoilla linjoilla omien ajatusteni kanssa. Tosin Erkillä ei ollut silloin munaa tuoda tuota julki kun varsinainen asia oli päällä, vaan vasta nyt kun pöly on jo hieman laskeutunut.

Tuomioja on IS:n artikkelin mukaan sanonut myös haluavansa kirkon erottamista valtiosta. Omaan oikeustajuuni ei olekaan koskaan mennyt se, että Suomessa uskonnonvapaus ei toteudu. Jokainen yritys maksaa ev.lut. kirkolle veroa, vaikka kyseessä sitten olisi muslimin kebabsyömiö. Onneksi yksityishenkilö sentään voi valita maksaako kirkon palveluista satoja euroja vuodessa vai ei. Kummallisen moni maksaa, vaikka ei ko. palveluita koskaan käytä. Toisaalta moni maksaa samaan tapaan myös Erkin ja puoluekumppaneiden ylpeydenaiheesta, julkisesta terveydenhuollosta, ja tästä maksuvelvoitteesta ei valitettavasti voi irtisanoutua kuten kirkollisverosta.

Tuomioja sanoi myös, että Skepsiksen pitäisi vaatia, että teologisia tiedekuntia ei ylläpidetä julkisin varoin yliopistoissa ja korkeakouluissa, jotka on tarkoitettu tieteen tekemiseen. Olen täsmälleen samaa mieltä. En ymmärrä miksi jotkut opiskelevat verorahoilla satuja vuosikaudet, että voisivat jauhaa näitä satuja edelleen loppuelämänsä. Minä en ainakaan haluaisi olla sitä rahoittamassa.

Seuraa sopivasti mauton huuhaa-osuus: Vedin asiasta analogian, että saman tien yliopistoon voitaisiin perustaa goatseloginen tiedekunta. Goatseismi eroaa tosin muista uskonnoista, sillä kaikki uskonnothan ovat perseestä, mutta goatse on perse. Siispä goatse on muiden uskontojen yläpuolella. Goatsen olemassaolosta on myös vankat todisteet, toisin kuin muiden uskontojen väittämistä asioista. Siispä goatseismi oikeastaan onkin tiedonto eikä uskonto. Joka tapauksessa goatse ei ole yhtään vähempää tiedettä kuin Raamatun ja Katekismuksen ulkoaopettelu, sanokaa mitä sanotte.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa

Ei kommentteja: