tiistai 4. syyskuuta 2007

Käärmeet joukossamme

Päivän uutisista pomppasi hassuja juttuja esiin. Ensiksi aamulla hämmästelin Helsingin Sanomien juttua, ja myöhemmin samaa juttua Iltalehdestä, myös paperisesta versiosta. Helsingin Herttoniemessä oli tapahtunut kummia, ja kerrostalon rappukäytävästä oli löytynyt ihkaelävä käärme. Paikallehan oli soitettu palokunta ja kauhisteltu käärmettä kovastikin, ja alkuperäisessä Hesarin juttuversiossa sanottiin, etteivät palomies eikä pieneläinklinikalla olleet henkilöt osanneet sanoa käärmeen lajia. Myöhemmin juttua muokattiin, ja siinä kerrottiin, että käärme on "ilmeisesti rantakäärme". En voinut kuin ihmetellä, kun kuvassa todellakin lekotteli aivan selvästi rantakäärme (natrix natrix), joka on täysin vaaraton kotimainen eläin. Miten ihmeessä tuota ei muka tunnistettu? Ovatko ihmiset niin urbanisoituneita, etteivät tunne edes kotimaisia luonnonvaraisia eläimiä? Nyt äkkiä alakoulun biologiankirja esiin!

Seuraavaksi naureskelin toista juttua, kun säätytaloon oli tehty tupakkaratsia, etteivät ministerit ja virkamiehet vain tupakoi sisällä. Ratsiaan lähdettiin, koska sisätupakointia väitettiin tapahtuneen. Äkkiä näin sieluni silmin, miten poliisin Karhu-ryhmä suorittaisi luotiliivein ja raskain asein rynnäkköä tupakoitsijoiden saartamiseksi palokunnan avustaessa kemikaalisuojapuvut päällä. Onhan kyseessä sentään rasismin jälkeen toiseksi pahin rikos, johon nykyajan Suomessa voi syyllistyä.

Kolmas uutinen sai hymyn hyytymään. Tanskassa poliisi oli pidättänyt kahdeksan henkilöä terrorismin takia ja kaksi jo saanut syytteenkin. Pidätetyillä oli todistettavasti yhteyksiä al Qaidaan. Kuudella oli Tanskan kansalaisuus, mutta he olivat afganistanilaista, pakistanilaista, somalialaista ja turkkilaista syntyperää. Onneksi Suomessa ei tarvitse pelätä tällaista, sillä Suomeenhan ei tunnetusti tule lainkaan terroristeja, vaan tänne valikoituu ainoastaan hämeenanttilalaisia maltillisia muslimeja. Tästä aiheestahan Jussi Halla-Ahokin taannoin kirjoitti blogiartikkelissaan. Odotellaan kauhulla ensimmäisiä pommeja.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa

Ei kommentteja: