maanantai 17. syyskuuta 2007

Maailmankirjat totaalisen sekaisin

Viime vuonna tapahtui niin kummia, että jotkut epäilivät jo helvetinkin jäätyneen. Suomi voitti Euroviisut ja Oulun Kärpät voitti jonkun mestaruuden, josta en tosin ymmärrä mitään. Kärpät on kuulemma jokin urheiluseura, joten se siitä ja sen kiinnostavuudesta.

Nyt sen sijaan tapahtuu vielä kummempia. Paavo Väyrynen (kesk) on uskaltanut julkisuudessa sanoa, ettei kannata laajamittaisen maahanmuuton edistämistä, koska siihen liittyy enemmän ongelmia kuin hyötyä. Enpä olisi uskonut, että voin olla kepulaisen ja peräti vielä Väyrysen kanssa jostain noin samaa mieltä. Tästähän tietenkin Helsingin Sanomat uutisoi suureen ääneen paheksuen, ja olivatpa oikein pyytäneet tilauslausunnon työministeri Tarja Cronbergiltä (vihr).

Ihmetystäni kasvatti lisää se, että Petteri "Jätteri" Järvinen avautui myös maahanmuuton ongelmista Talouselämän kolumnissaan. Järvinen oli joutunut "sattuneesta syystä" asioimaan toistuvasti Helsingin käräjäoikeudessa keväällä, ja oli havainnut, että jokaisen päivän juttulistalla oli ainakin yksi Muhammed. Loputkin Järvisen kolumnista oli täyttä asiaa, jonka kaikki tietävät, mutta harva uskaltaa sanoa julkisesti ääneen. Muutenkin olen ollut varsin hämmästynyt siitä, että viime vuosina Petteri Järvinen on kirjoittanut IT-maailmastakin fiksuja juttuja 1990-lukuun ja sitä edeltävään aikaan verrattuna, jolloin hänen sanomisistaan tehtiin jatkuvasti pilaa, eikä syyttä.

Sitten räjähti potti. Osmo Soininvaara (vihr), tuo äärivihreä takavuosien poliittinen nahjus, jonka kanssa en ole juuri koskaan ollut mistään asiasta samaa mieltä, oli kirjoittanut blogissaan, että suvaitsevaisuudellakin on rajansa ja maahantulijoiden pitäisi oppia maan tavoille. Hän oli jopa kirjoittanut: "Aika imperialistisia ja uskonnonvapauden vastaisia piirteitä sisältyy myös eräisiin islamilaisuuden suuntauksiin." Siinä jälleen lause, jota niin moni poliitikko ja muu julkisuuden henkilö ei uskalla ääneen sanoa rasistileiman pelossa. Näiden havaintojen jälkeen alkoi tuntua siltä, että ensi lauantaina pitäisi panna lotto vetämään.

Sitten palasin maan pinnalle, kun muistin, että eilen oli Helsingin sanomissa juttu, jossa kerrottiin rasististen ääriliikkeiden toiminnan vähentyneen Suomessa. Syyhän on todennäköisesti se, että nyt on jossain määrin opittu erottamaan mikä on rasistisen ääriliikkeen toimintaa ja mikä ei. Oma arvioni asiasta on nimittäin se, ettei rasistisia ääriliikkeitä juuri ole ollutkaan, vaan kyseessä on ollut muutamien satunnaisten skinheadien ja muiden neekerinpotkija-amisviiksien puuhastelu, joskin melkoisen näkyvä sellainen. Aikaisemmin on vain kaikki virallisen totuuden vastaiset mielipiteetkin pantu ääriliikkeiden piikkiin, jota ei enää nykyään tee kuin äärisuvaitsevaisen vihervasemmiston radikaalein siipi. Yritin avata kaksi kertaa täysin asiallisesti keskustelua aiheesta, mutta keskustelua eivät Hesarin moderaattorit sallineet avattavan. Eli eivät ne maailmankirjat sittenkään vielä kovin sekaisin taida olla.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa

Ei kommentteja: