lauantai 15. syyskuuta 2007

Työperäisestä maahanmuutosta

Muutama päivä sitten avauduin komissaari Franco Frattinin idioottimaisesta ideasta sensuroida internetin hakukoneita. Näkyy miehellä kuitenkin olevan pieni älyn pilkahdus jossain, koska hän on tuonut julki sen, että vain noin 5% EU-maihin tulevista on koulutettuja, ammattitaitoisia työntekijöitä, kun U.S.A:ssa vastaava luku on 55%. Erityisesti Suomen kohdalla lukema ei yllätä mitenkään, koska ostovoimassa suomalainen palkansaaja jää vanhoista EU-maista neljänneksi viimeiseksi. Meidän takanamme ovat ainoastaan Kreikka, Portugali ja Ruotsi. U.S.A:n jokaisessa osavaltiossa ostovoima on parempi kuin Suomessa.

Sitävastoin Suomessa on esimerkiksi Lähi-Idästä, Afrikasta, Aasiasta tai entisen Neuvostoliiton alueelta tulevan näkökulmasta vallan loistava sosiaaliturva; niin loistava, etteivät ns. hanttihommatkaan ole houkutteleva vaihtoehto. Frattinin julkituoma totuus panee jälleen kerran Helsingin Sanomien legendaarisen uutisen maahanmuuttajien tuomista säästöistä päälaelleen.

Frattinin ehdottama korjausliike tähän asiaan on huono, eikä se yllätä lainkaan. Hän nimittäin ehdottaa, että EU:n alueelle pitäisi houkutella nykyistä korkeammin koulutettuja työntekijöitä muilta mantereilta. Olisi toki EU:lle jossain määrin hyvä, että tänne muuttaisi valmiiksi koulutettuja fiksuja ihmisiä, mutta samalla heidän kotimaansa kärsisivät tästä. Norja aikookin estää hoitajarekrytoinnin köyhistä maista. Koskahan muualla tajutaan tämä?

Valkoisen miehen taakkaan kuuluu siirtomaa-aikoina tehty "riisto", mutta sen asian ympärillä jeesustelevat vihervasurit silti imisivät nyt täysin sumeilematta köyhistä maista kaikki koulutetut osaajat omiin maihinsa. Se jos mikä on köyhien maiden todellista riistoa. Sama vihervasemmistoporukka kuvittelee tosin myös järjettömästi, että Afrikkaa autettaisiin parhaiten kuskaamalla kaikki afrikkalaiset Eurooppaan eikä suinkaan auttamalla Afrikkaa seisomaan omilla jaloillaan. Mutta silloin heillä ei olisi paapottavia, jotka saavat heidät tuntemaan itsensä tarpeellisiksi ja hyviksi ihmisiksi.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa

Ei kommentteja: